Mi a pályázat célja?

Jelen pályázat célja, hogy a Magyar Gyerekkönyv Fórum szervezésében gyerekkönyvkiadók felajánlása révén tíz, alacsony költségvetésből gazdálkodó, nagyrészt hátrányos helyzetű tanulókkal rendelkező intézmény iskolai könyvtára hozzájuthasson egy-egy kortárs gyerek- és ifjúsági köteteket tartalmazó könyvcsomaghoz.

További cél, hogy a pályázat-nyertes iskolák tanulói közül kiválaszthassuk a HUBBY - Év Gyerekkönyve Díj 2017 Gyerekzsűrijének tagjait is.

Kik pályázhatnak?

Könyvtárat működtető magyarországi köznevelési intézmények.

Melyek a pályázat teljesítésének feltételei?

  • Pályázni egy konkrét könyvcsomagra lehet a felsoroltak közül legfeljebb három csomag megjelölésével (1. sz. melléklet). A könyvcsomagok tartalmáról tájékoztató a pályázat 2. sz. mellékeltében található.

  • A nyertes pályázó vállalja, hogy

    • a könyvcsomagot elszállítja a Petőfi Irodalmi Múzeumból legkésőbb 2017. október 31-ig;

    • hogy legalább 5 tanulótól 1500-2500 karakter terjedelmű ajánlót küld be egy-egy általuk a csomagból tetszés szerint kiválasztott könyvről. Az ajánlót író gyerekek közül választja ki a HUBBY elnöksége az Év Gyerekkönyve Díj 2017 Gyerekzsűrijének tagjait. Az ajánlókat a HUBBY honlapján nyilvánossá tesszük. Az ajánlók beküldésének határideje: 2018. január 31.

    • az elnyert könyvcsomagból legalább egy tetszés szerint kiválasztott könyvhöz foglalkozási tervet (tanóra, vetélkedő vagy szabadidős játék, stb.) állít össze, az adott foglalkozást megtartja, és képekkel dokumentálja. Az eseményről maximum 2000 karakter terjedelmű képes beszámolót várunk. A beszámolót a foglalkozástervvel együtt a HUBBY a saját honlapján keresztül nyilvánossá teszi. A beszámoló és a foglalkozásterv megküldésének határideje: 2018. április 30.

  • A pályázat feltételeinek teljesítése után a könyvtár saját állományába veheti a könyveket. A pályázat feltételeinek vállalásáról a nyertes pályázóknak nyilatkozatot kell tenniük.

Meddig lehet pályázni?

A pályázat benyújtási határideje: 2017. szeptember 30.

Hogyan lehet pályázni?

Pályázni a mellékelt dokumentum (1.sz. melléklet) kitöltésével lehet. A pályázati anyag szkennelt változatát kérjük elektronikus úton beküldeni a hubbyinfo@gmail.com címre.

A pályázat értékelése

A pályázatokat a HUBBY elnöksége bírálja el. Eredményhirdetés: 2017. október 15.

További információ a pályázattal kapcsolatban:

Pásztor Csörgei Andrea

+36 30 911 28 26

hubbyinfo@gmail.com

A pályázat tartalmával kapcsolatban szeptember 10-ig fogadunk tisztázó kérdéseket, amelyekre a válaszokat a hubbyinfo.blogspot.com oldalon tesszük közzé.

.